Menu
Prev Next

Celeb vagyok.....2014

A+ A A-

Friss: Kasszacsere botrány - Alt cash kft. samsung SAM4S NR 270 gyártmányú pénztárgép

Tehát az Alt cash kft. samsung  SAM4S NR 270 gyártmányú pénztárgépe a nav szerint nem helyezhető üzembe jelenleg ma 2013.11.20 Szerda van, a cég fellebbezést nyújtott be és engedélyeztetni próbálja gépeit 1-2 nap határidőt kér ügyfeleitől, de a nav közben kiadott egy nyilatkozatot miszerint mindenkinek azonnal új gépet kell rendelni ! 

Mi az igazság ? Mit kell tenni a kereskedőknek ?

Tippünk : Mindenki várjon 1-2 napot, ha nem rendeződik rendeljenek új kasszát mert bünti lesz a vége !!!

 

 

Alt Cash Kft nyilatkozata itt : http://www.penztargepcentrum.hu/hirek/online-penztargep:-nehany-nap-turelmet-kerunk

 

A nav oldala itt : http://nav.gov.hu/data/cms307838/Megrendelesi_felulet.pdf

 

 

Bonyolítja a helyzetet, hogy hétfőn megszületett a jogerős ítélet az egyik olcsó, korábban az állam által is támogatott pénztárgéptípus engedélyének visszavonásáról, amely iparági hírek szerint a "legnépszerűbb" volt, azaz a legtöbb megrendelést adták le rá - ezek száma több tízezres nagyságrendű az információk szerint.

Az Alt Cash Kft. SAM4S NR270 ONLINE típusú pénztárgépe ugyanis nem felelt meg a műszaki és informatikai követelményeknek. Ez a típus volt az, amelynek megvásárlását a kormány támogatta, így kétséges, mi lesz azzal a tízezer kereskedővel, aki a 100 ezer forintos maximált ár reményében órák alatt lefoglalta a kasszákat.

A NAV friss tájékoztatójából erre az ügyre az alábbi pont illik: "Amennyiben (...) a szerződés, megrendelés érvényes forgalmazási engedéllyel nem rendelkező és/vagy ténylegesen forgalomba nem hozható pénztárgépre vonatkozik, úgy az adózó köteles a rendelet hatályba lépését követően haladéktalanul, az erre a célra kialakított internetes felületen (eBEV szolgáltatás) online pénztárgépet megrendelni."

Hogy mi lesz azzal, aki mégsem intézi el időben az új pénztárgépet? A NAV tájékoztatójának utolsó bekezdése nem hagy kétséget:"Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a NAV ellenőrizni és szigorúan szankcionálni fogja azon adózókat, akik nem teljesítik az új típusú pénztárgépek beszerzésére és beüzemelésére vonatkozó kötelezettségüket."

Online kassza engedélyek :

 

Az engedéllyel rendelkező gépek - november 20-i állapot, forrás: MKEH
Az engedéllyel rendelkező gépek - november 20-i állapot, forrás: MKEH